DISA USHQIME KRIJOJNË VARËSI

DISA USHQIME KRIJOJNË VARËSI

Ekspertët thonë se është shumë e rëndësishme të njohim ushqimet dhe të dimë çfarë dëmi mund të na shkaktojnë. Duke vënë fokusin te ushqimet në listën e publikuar, ata bëjnë thirrje për kujdes të shtuar rreth konsumit të shpeshtë të tyre.

Ushqimet që nuk mund t’u rezistoni të listuara nga shkencëtarët pas kërkimeve, për të paraqitur ushqimet më të varura që konsumojmë.

Vullnetarët që morën pjesë në hulumtim i vlerësuan ushqimet dhe pijet sipas varësisë që i gjetën, domethënë nuk mund të ndaleshin në një copë, por vazhduan derisa u ndjenë se do të shpërthenin nga ushqimi i tepërt.

Lista e dhjetë ushqimeve që krijojnë varësi:

-Djathë

-Tortë

-Soda

-Burgers

-Patate të skuqura

-Akullore

-Biskota

-Patate të ziera

-Çokollatë

-Pica

Leave a Reply

Your email address will not be published.