GATUANI BISKOTA PËR FËMIJË NË SHTËPI

GATUANI BISKOTA PËR FËMIJË NË SHTËPI

Mund ti kënaqni fëmijët duke përdorur receta të shijshme dhe të lehta për t’u përgatitur për biskota në shtëpi.

Shumica e recetave të ëmbëlsirave përfshijnë sheqer, gjalpë dhe miell. Sa më e lartë të jetë përmbajtja e yndyrës në brumë, aq më e butë dhe më e thërrmuar do të dalë. Për t’i dhënë butësi dhe brishtësi pjekjes, rekomandohet të zëvendësoni sheqerin e grimcuar me pluhur. Dhe gjithashtu kur gatuani brumin, mund të shtoni vezë dhe lëng, pasi ato lehtësojnë procesin e lidhjes së produkteve së bashku dhe rrotullimin e mëvonshëm të brumit.

Për të bërë biskotën e përsosur, duhet të përdorni gjalpë shumë të ftohtë për pjekje dhe mielli duhet të sitet. Rekomandohet të gatuani një delikatesë në një fletë pjekjeje të mbuluar me letër pergamene, dhe jo të lyer me yndyrë. Temperatura optimale për pjekjen e një produkti ëmbëlsirash është 200 gradë.

Nëse brumi bëhet shumë i butë gjatë rrotullimit, vendoseni në frigorifer për 10-15 minuta. Nuk keni nevojë të shtoni miell. Nuk rekomandohet transferimi i produkteve të miellit në një pjatë menjëherë pas pjekjes, është më mirë t’i lini të ftohen pak në një fletë pjekjeje.

Për një fëmijë një vjeç, mund të piqni biskota me tërshërë. Ky produkt përmban shumë substanca të dobishme të nevojshme për funksionimin normal të të gjitha sistemeve të trupit.

Recetë biskotash për fëmijët 1 vjeç përfshin këta përbërës:

-250 g tërshërë;

-100 g gjalpë;

-2 vezë pule;

-20 g miell gruri;

-70 g sheqer;

-2 g sode.

Ju duhet të ngrohni gjalpin në temperaturën e dhomës, dhe më pas shtoni sheqer të grirë në të dhe rrihni masën duke përdorur një mikser. Pastaj ju duhet të shtoni vezë në përbërje dhe të rrihni gjithçka përsëri. Tjetra, ju duhet të bluani tërshërën në një pluhur me një mulli kafeje, ta kombinoni me miell gruri dhe sode. Pas kësaj, përbërja duhet të shtohet në masë dhe të përzihet derisa të jetë uniforme, duke përdorur një mikser.

Tani duhet të mbuloni fletën e pjekjes me pergamenë dhe, duke përdorur një lugë gjelle, vendosni me kujdes copat e brumit në fletë. Ju duhet të lini një distancë midis boshllëqeve, sepse gjatë procesit të pjekjes produktet do të rriten në madhësi. Në fund, biskotat duhet të vendosen në një furrë të parangrohur në 170 ° C për rreth 15 minuta. Produktet hiqen kur fitojnë një nuancë të bukur të artë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.