KEK ME ÇOKOLLATË PA MIELL DHE SHEQER
Përbërësit e nevojshëm:
-2 banane më të mëdha
-1 lugë gjelle mjaltë
-1 lugë kos
-1 lugë kakao
-100 gr kokos pluhur
-1 pluhur për pjekje
-2 vezë
-1 sheqer vanilje
Filli:
-200 g çokollatë gatimi
– pak qumësht
Mënyra e përgatitjes:
Rrihni të bardhat e vezëve deri sa të bëhen shkumë e bardhë, më pas shtoni të verdhat e vezëve të rrahura më parë me përbërësit e tjerë. Përziejini me dorë, jo me mikser. Përzierja nuk duhet të jetë shumë e trashë, por më e hollë.
E vendosim në tepsi të lyer dhe e pjekim në 180 gradë për rreth 30 minuta. Glazurën e përgatisim duke shkrirë çokollatën me pak qumësht dhe e hedhim sipër kekut.
Leave a Reply