KEK ME MOLLË
PËRBËRËSIT:
Brumi
250 gr. gjalp
2 vezë
6-7 lugë qumësht
Miell dhe 1 pluhur për pjekje
Masa për mbushje
5-6 mollë
150 gr. arra
2-3 lugë reçel
PËRGATITJA:
Gjalpin ose margarinën gjysmë të shkrirë i tundim mirë deri sa të homogjenizohen. Më pas ngadalë vendosim miellin dhe pluhurin për pjekje dhe 6-7 lugë qumësht duke e formuar një brumë të butë. E len brumin të pushojë derisa përgatisim fillin (mbushjen)
I qërojmë mollët dhe i grijmë në rende. I fërgojmë në temperaturë mesatare deri sa ti shteret lëngu. Para se ta largojmë ia vendosim arrat dhe dy tre lugë reçel.
Brumin e ndajmë në dy pjesë, pjesën e poshtme pak më të madhe me qëllim kur hollohet të shtrihet pak anash. E hollon pjesën e parë e vendosim në tepsi të vogël (28 cm). Ia vendosim fillin dhe pastaj e hollojmë pjesën e sipërme të brumit dhe e vendosim mbi të. Nëse dëshironi pjesën e sipërme të brumit e bëni shirita. Pjekim në temperaturë 180 gradë për rreth 20-25 minuta deri sa të skuqet.
Pasi ta pjekim përmbi i çesim sheqer pluhur dhe kanellë.
Ju bëftë mirë!
Ju don Nora <3
Leave a Reply