SI TË PËRGATISIM TRILEÇE NË SHTËPI?
Trileçe është një ëmbëlsirë e shijshme me një shije unike, e kombinuar me krem karamele dhe qumësht.
Si të përgatisim trileçe në shtëpi?
Përbërësit:
-1 l qumësht
-500 ml krem qumështi (krem pana)
-10 kokrra vezë
-10 lugë gjellë sheqer
-10 lugë miell
-350 qumësht i kondesuar (qumësht panda)
-300 ml karamel (gjeni në supermarkete)
Përgatitja
Në një enë hedhim vetëm të bardhat e vezëve dhe të verdhat i lëmë në një enë tjetër mënjanë. Hedhim sheqerin në enën ku kemi të bardhat e vezëve dhe i rrahim derisa masa të bëhet e njëtrajtshme dhe e trashë. Më pas, rrahim të verdhat e vezëve dhe i shtojmë tek masa e përgatitur me të bardhat e vezëve dhe sheqerin. I përziejmë derisa të njëtrajtësohen.
Më pas, shtojmë gradualisht miellin dhe njëkohësisht e trazojmë masën pa ndërprerje me qëllim që volumi i masës të jetë i njëjtë. Ngrohim furrën në temperaturën 250 gradë. Përmes një furçe kuzhine lyejmë me pak vaj tavën dhe hedhim në të masën e përgatitur dhe e lëmë të piqet në këtë temperaturë për 5 minuta, më pas gradën e nxehjes e ulim në nivelin 150. E lëmë të piqet edhe për 10 minuta të tjera.
Qumështi
Hedhim qumështin e kondesuar në një enë bashkë me qumështin e lëngshëm. I përziejmë derisa qumështi i kondesuar të tretet plotësisht.
Më pas shtojmë kremin e qumështit (pana). I përziejmë mirë që të jenë një masë. Heqim kekun ose pandispanjën nga furra. Pasi të jetë ftohur i presim në formë katrorë dhe hedhim përsipër masën e qumështit. E lëmë derisa pandispanja të përthithë qumështin plotësisht. Në fund, u hedhim sipër karamelin e lëngshëm.
Leave a Reply