REÇETË PËR TIRAMISU ME LULESHTRYDHE
Ky është sezoni i luleshtrydheve (dredhëzave), të cilat përveç për shijes së mirë që mund ti konsumojmë të freskëta mund të përdoren edhe për gatimin e ëmbëlsirave.
JU NEVOJITET
-500 gr. luleshtrydhe
-200 gr. sheqer (50+150 gr)
-1 limon
-3 vezë
-500 gr. djathë mascarpone
-400 gr. biskota “Savoiardi”
PËRGATITJA
Presim luleshtrydhet, shtojmë lëngun e gjysmës së limonit, 50 gr sheqer, lëkurën e limonit dhe i lëmë të nxjerrin lëngun.
Sheqerin tjetër e rrahim me 3 të verdhat e vezëve deri sa të bëhet shkumë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë deri sa të krijojmë masë.
Rrahim të bardhat e vezëve dhe ia shtojmë kremit me 3 doza. Kullohen luleshtrydhet dhe me lëngun i ngjyejmë biskotat. Shtrohet shtresa e parë, kremi, shtresë tjetër me biskota krem dhe nga lart luleshtrydhe e kulluara dhe “tiramisu me luleshtrydhe” është gati.
Leave a Reply