TORTË ME MJEDRA DHE KOS
E lehtë dhe e shpejtë. Por shije e pa rezistueshme në ditët e nxehta të verës.
Për koren:
250 gr. biskota të grimcuara
130 gr. gjalpë
2 lugë sheqer pluhur
Filli:
500 ml. kos
120 gr. sheqer pluhur
350 ml. krem i ëmbël
1 sheqer vanilje
300 gr. mjedra
2 qese xhelatinë
Përgatitja:
Përzieni biskotat e bluara me sheqerin pluhur dhe shtoni gjalpin e shkrirë. Përziejini mirë përbërësit dhe nga masa që rezulton formoni një kore në një kallep me diametër 24 cm.
Shpërndani xhelatinën dhe lëreni. Në një enë të madhe përzini me mikser kosin, sheqerin pluhur dhe sheqer vaniljen, më pas shtoni xhelatinën. Rrahim ajkën e ëmbël për të bërë një krem pana të trashë më pas e përziejmë me kosin dhe xhelatinën dhe e përziejmë mirë.
Mbi koren e përgatitur i radhisim mjedrat dhe sipër e vendosim kremin. Vendoseni tortën në frigorifer për të paktën katër orë. Dekoroni me mjedra të freskëta dhe shijoni shijen.
Leave a Reply