USHQIMI I KONSERVUAR MUND TË NXISË KREATIVITET NË KUZHINË

USHQIMI I KONSERVUAR MUND TË NXISË KREATIVITET NË KUZHINË

Jo të gjitha ushqimet e konservuara janë ushqime të përpunuara. Me një jetëgjatësi në dukje të pafundme, ushqimi i konservuar mund të nxisë kreativitetin në kuzhinë.

Misri i konservuar dhe pjeshkat mund të kenë një shije më të freskët se opsionet e ofruara jashtë sezonit për këto ushqime, shkruan Eating Well. Fasulet e zeza të konservuara mund të jenë ushqimi i shpejtë më i shëndetshëm në botë. Me një gamë të madhe të vitaminave dhe mineraleve thelbësore, duke përfshirë hekurin, folatet, magnezin dhe fosforin, fasulet e zeza janë të ngjashme me një bombë multivitamine të konservuar. Fasulet e zeza të konservuara ofrojnë rreth 16 gram fibra dhe 15 gram proteina në një filxhan.

Një analizë e të dhënave nga më shumë se 30 studime të publikuara në The BMJ, e lidhi marrjen më të lartë të proteinave totale dhe proteinave bimore me një rrezik më të ulët të vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet. Nëse ndonjëherë i zëvendësoni drithërat me fasule të konservuara, po bëni një lëvizje të zgjuar për një shëndet më të mirë të zemrës.

Një studim i botuar në American Journal of Clinical Nutrition zbuloi se njerëzit që konsumuan një filxhan fasule të zeza të konservuara, për një muaj reduktuan LDL ose kolesterolin e keq. Dhe meqenëse gjithsesi konsumojmë rrallë bishtajore, është koha që të rezervojmë të paktën varietete të konservuara. Ekspertët pajtohen – nuk do të gaboni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.