DISA LODRA TË FËMIJËVE PËRMBAJNË MILIONA BAKTERIE

DISA LODRA TË FËMIJËVE PËRMBAJNË MILIONA BAKTERIE

Shkencëtarët zviceranë dhe amerikanë kanë konstatuar se lodrat e gomës me të cilat lahen fëmijët janë të mbushura me baktere të ndryshme.

Shkencëtarët u befasuan kur gjetën deri në 75 milionë baktere për centimetër katror në lodra të tilla. Por ato janë ende në shitje dhe prindërit i blejnë shpesh.

Prandaj, apeli është publikuar sërish dhe në të shkencëtarët thonë se nuk duhet të blini lodra të tilla për fëmijët.

Studiuesit numëruan mikrobet që notonin brenda rosave të verdha dhe zbuluan se lëngu që ata liruan kur ato shtrydheshin përmbante “baktere potencialisht patogjene” në katër nga pesë lodra.

Midis baktereve të gjetura ishin Legionella dhe Pseudomonas aeruginosa, baktere të lidhura shpesh me infeksione të marra nga spitali.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.