FËMIJËT QË KALOJNË MË SHUMË KOHË NË CELULAR OSE PARA TV-SË SHFAQIN AGRESION, ANKTH DHE DEPRESION

FËMIJËT QË KALOJNË MË SHUMË KOHË NË CELULAR OSE PARA TV-SË SHFAQIN AGRESION, ANKTH DHE DEPRESION

Fëmijët që shpenzojnë më shumë kohë duke përdorur telefona celularë, kompjuterë ose duke parë televizor kanë më shumë gjasa të shfaqin probleme të sjelljes si agresion, vështirësi në vëmendje, ankth dhe depresion, zbuloi një analizë e publikuar nga JAMA Psychiatry.

Në rishikimin e të dhënave nga 87 studime me gati 160 mijë pjesëmarrës të moshës 12 vjeç e lart, më shumë kohë para ekranit gjatë ditës u shoqërua me një rrezik deri në 20 përqind më të lartë për probleme të sjelljes, treguan të dhënat.

“Kur fëmijët nën 12 vjeç janë në ekran për shumë orë në ditë, mund të shoqërohet me disa probleme të sjelljes, si agresioni apo trishtimi”, tha bashkautorja e studimit Sheri Madigan.

“Kur fëmijët përdorin ekranet si një mjet për t’u lidhur me të tjerët, lidhja midis kohës para ekranit dhe problemeve të sjelljes së fëmijëve është gjetur të jetë më e dobët”, tha Madigan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.