GRATË QË BËHEN NËNA NË MOSHË TË RE KANË GJASA PËR MENOPAUZË TË HERSHME

GRATË QË BËHEN NËNA NË MOSHË TË RE KANË GJASA PËR MENOPAUZË TË HERSHME

Sipas një studimi, nënat e moshës së re, kanë më shumë gjasa të kenë një menopauzë të hershme, si dhe një histerektomi.

Analiza e fundit zbuloi se 43 për qind e grave që kishin një fëmijë nën moshën nën 20 vjeç, gjithashtu, kaluan menopauza deri në moshën 45 vjeç. Për krahasim, 33 për qind e atyre që kishin një fëmijë më vonë vazhduan të kishin menopauzë të hershme.

Rreth gjysma e grave që kishin një menopauzë të hershme gjithashtu kishin një histerektomi, krahasuar me më pak se një e katërta e atyre që ishin më të moshuar në menopauzë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.