MOS I PUTHNI BEBET NË BUZË ËSHTË E DËMSHME PËR SHËNDETIN E TYRE

MOS I PUTHNI BEBET NË BUZË ËSHTË E DËMSHME PËR SHËNDETIN E TYRE

Puthja është mënyrë e lidhjes emocionale, normalisht, dhe gjithashtu e keni mundësinë ta nuhatni aromën e bukur të kokës së bebes.

Por, duket se nuk është gjithçka parajsë sa i përket këtij fenomeni, pasi që hulumtimet sugjerojnë që puthja e bebes në buzë mund të shpie në probleme dentare më vonë në jetë, përkatësisht dëmtimin dhe shkatërrimin e dhëmbëve.

Ndonëse pak prej nesh jemi të vetëdijshëm për rreziqet shëndetësore që i sjell puthja e bebes në buzë, edhe në vitin 2015 studimet kishin treguar se bebet e puthura nga prindërit kanë rrezik më të lartë të kenë dhëmbë të prishur në fazat e vonshme të jetës, sepse bakteret që e shkatërrojnë dhëmbin transmetohen përmes pështymës.

38% e nënave besohet se i puthin fëmijët në buzë, dhe kjo po konsiderohet shifër alarmante.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.