DISA MËNYRA PËR TË FUQIZUAR VETEN SI GRUA

Të gjithëve u pëlqen të flasin se sa e vështirë është të jesh grua në një botë moderne të dominuar nga meshkujt por harrojnë të përmendin se ka edhe shumë përfitime të jesh vajzë tani. Është e vërtetë që gratë kanë përjetuar shumë vështirësi gjatë rrjedhës së historisë njerëzore, por tani është koha që zonjat e të gjitha kombësive, moshave dhe ngjyrave të rifitojnë forcën e tyre dhe të jetojnë një jetë që duan vërtet për veten e tyre. Kjo, natyrisht kërkon punë dhe përpjekje. Herbeauty sjell disa mënyra për të fuqizuar veten tuaj si grua.

Pranoje veten

Ju mund ta keni dëgjuar këtë shumë herë më parë por pranimi i vetes me të gjitha problemet, çështjet, ëndrrat dhe gjërat që keni arritur si dhe ato që keni dështuar t’i bëni është hapi i parë për t’u bërë një grua e fuqizuar. Shikoni veten dhe gjithçka që ka ndodhur në jetën tuaj pa fshehur asgjë ose pa mbajtur asgjë në vete. Vetëm pasi të pranoni se kush jeni në të vërtetë, do të jeni në gjendje të filloni të ndërtoni një jetë që keni dashur gjithmonë për veten tuaj.

Flisni për problemet tuaja

Është koha të besoni miqtë dhe familjen tuaj dhe të ndani gjithçka që ju shqetëson më shumë. Pavarësisht nëse është një çështje e vogël apo e madhe me të cilën jetoni prej vitesh, të flasësh për të do të bëjë një ndryshim të madh. Jo vetëm që do të merrni mbështetjen dhe mençurinë e njerëzve të tjerë që mund të kenë përjetuar atë që po kaloni tani, por gjithashtu do të ndiheni më të fuqizuara pasi të jeni të sinqertë për jetën tuaj.

Vendosni kufijtë tuaj

Pavarësisht nëse po ndërtoni marrëdhënie me miqtë, anëtarët e familjes, bashkëpunëtorët ose të dashurit tuaj është e rëndësishme të keni kufij të shëndetshëm që do të kujdesen për ju dhe nevojat tuaja, duke ju lejuar të thoni ‘po’ dhe ‘jo’ sa herë që ndjeheni si ajo. Respektoni veten, duke i mbajtur kufijtë tuaj disi fleksibël për të gjitha llojet e situatave.

Duaje Veten

Sado e pakëndshme që mund të tingëllojë, të duash veten është një nga ato gjëra që do të ndryshojnë jetën tuaj për mirë. Filloni me gjëra të vogla, si për shembull të kaloni pak kohë “unë” me një filxhan kakao të nxehtë dhe një libër, dhe ngadalë ndërtoni një rutinë të plotë dashurie për veten që do t’ju bëjë të ndiheni të fortë, të shëndetshëm dhe të bukur. Vallëzimi, palestra, fitnesi, ushqimi i shëndetshëm, ëmbëlsirat shtëpiake, kozmetika organike – të gjitha këto gjëra patjetër do t’ju fuqizojnë si grua!/Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.