A MUND TI PIMË ILAÇET ME KAFE?

A MUND TI PIMË ILAÇET ME KAFE?

Sipas studimeve, marrja e ilaçeve me kafe është shumë e gabuar dhe mund ta dëmtojë shëndetin.

-Medikamente për tiroiden: Këto janë barna (kryesisht në formën e tabletave ose pikave me bazë alkooli) që duhet të merren në mëngjes sapo të zgjoheni, me stomakun bosh. Mjekët rekomandojnë gjithashtu agjërimin për gjysmë ore pas marrjes së tyre, për të lejuar përthithjen nga trupi. – por shumë njerëz nuk mund të jenë aq të durueshëm ose nuk kanë gjithë këtë kohë, dhe kështu përfundojnë duke ngrënë mëngjes (ndoshta vetëm me kafe) shumë herët.

-Ilaçet për osteoporozën. Nëse merren së bashku me kafenë, efektiviteti i tyre i plotë humbet.

-Medikamente për refluksin e acidit: Ata që vuajnë nga refluksi dhe acidi i stomakut duhet ta shmangin kafenë pavarësisht: kafeina që përmban kjo pije është një ngacmuese që mund të shkaktojë ose përkeqësojë fenomenet e aciditetit ose të refluksit gastroezofageal, Ashtu si me medikamentet e tiroides, është gjithashtu mirë që të merrni medikamente me stomak bosh për të luftuar refluksin.

-Medikamente për presionin e lartë të gjakut: Kafeina ka një fuqi të fortë diuretike dhe në kombinim me medikamente për uljen e presionit të gjakut (të cilat shpesh kanë efekte diuretike) mund të çojë në një acarim të nevojës për të shkuar në tualet, me dehidrim të mundshëm të trupit.

-Barnat kundër mungesës së vëmendjes: Nëse tashmë jeni duke marrë ilaçe qetësuese, për të kufizuar hiperaktivitetin, impulsivitetin ose për të reduktuar shpërqendrimin, është mirë të mos i kombinoni me konsumimin e kafesë, e cila mund të anulojë efektet, duke pasur parasysh fuqinë e saj irituese.

-Barnat e gripit: Disa prej tyre janë gjithashtu stimulues dhe marrja e tyre me kafeinë mund të na bëjë veçanërisht nervozë ose të acaruar, duke na penguar të pushojmë kur kemi nevojë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.