A PO QARKULLON NË RMV NJË NËNVARIANT I KOVID 19?

A PO QARKULLON NË RMV NJË NËNVARIANT I KOVID 19?

Alergjitë pranverore, por edhe gripi kanë bërë që këtyreditëve të rritet numri i pacientëve që kërkojnë ndihmë mjekësore nga mjeku amë. Mjekët thonë se kjo nuk është e zakonshme për këtë periudhë të vitit, prandaj nuk e përjashtojnë mundësinë që të jetë duke qarkulluar një nën variant I kovid 19.

“Disa prej tyre kanë pasur kollitje një apo dy ditë para temperaturës, kollitja zgjatë tre apo katër ditë, pak plogështi që është simptomë normal. Një numër i madh i tyre kanë pasur edhe probleme me stomakun. Simptomat zhvillohen shumë shpejtë dhe në ato katër apo pesë ditë.”, – deklaron mjekja, Daniella Georgievska.

Sipas sajë në dy javët e fundit numri më i madh i pacientëve ka qenë I fëmijëve nga 7 deri në 10 vjet dhe mesme 15 deri në 17 vjeç, por gjithsesi janë prekur edhe të rriturit./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.