DISA SËMUNDJE BARTEN NGA PUTHJA

DISA SËMUNDJE BARTEN NGA PUTHJA

Kur jeni në lidhje puthja me partnerin bartë me vete edhe rrezikun që të fitoni disa sëmundje.

Herpesi

Herpesi (në zhargonin popullor të njohura si ‘ethet’) janë flluska të cilat formohen në gojë. Ato shpërndahen përmes puthjes dhe shkaktohen nga virusi herpes simplex.

Mononukleoza

Kjo ndryshe njihet edhe si ‘sëmundja e puthjes’, sepse më së shpeshti fitohet nga kjo mënyrë. Ajo transmetohet përmes pështymës dhe shkakton gripin, ënjtjen e gjëndrave etj.

Sëmundja e këmbëve, duarve dhe gojës

Kjo sëmundje është infeksion viral i cili është tejet ngjitës. Infeksioni ju shkakton grip, herpes, ftohje dhe shenja në duar, këmbë dhe gojë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.