DISA USHQIME MUND TË NDIKOJNË QË GRATË TË NDIHEN SHUMË MË KEQ GJATË CIKLIT MENSTRUAL

DISA USHQIME MUND TË NDIKOJNË QË GRATË TË NDIHEN SHUMË MË KEQ GJATË CIKLIT MENSTRUAL

Marrja e masave të duhura para dhe gjatë ciklit menstrual përfshi kujdesin në ushqim mund të zbusë dhe madje të parandalojë dhimbjet. Poosh foli me Dr. Uma Naidoo, një psikiatre ushqimore e trajnuar në Harvard, kuzhiniere profesioniste, specialiste e të ushqyerit dhe autore e bestsellerit kombëtar This Is Your Brain o Food, për të na treguar pak se cilat ushqime mund t’i bëjnë gjërat pak më të dhimbshme, kur jemi në periudhën tonë dhe nga çfarë duhet të shmangim.

KAFE
Ndërsa lodhja që shumë prej nesh përjetojmë gjatë periudhës sonë na bën të kërkojmë një nxitje energjie nga kafeja, ajo në fakt mund të kontribuojë në më shumë siklet: kafeina është një vazokonstriktor i fuqishëm, që do të thotë se shtrëngon enët e gjakut që furnizojnë mitrën.

Së bashku me kontraktimet e shtuara të mitrës, kjo mund të kontribuojë në ngërçe më të dhimbshme. Kërkimi i një alternativë të ulët ose pa kafeinë, si çaji matcha ose qumështi i artë, mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë atë nxitje energjie shumë të nevojshme, duke ofruar gjithashtu lehtësim dhimbjeje”.

USHQIMET E PËRPUNUARA
“Ushqimet e përpunuara, si ushqimet e paketuara dhe ushqimet e ngrira, shpesh janë të larta në konservues, kimikate, yndyrna të pashëndetshme dhe sheqerna të shtuara, të cilat janë të gjitha të lidhura me inflomacionin në zorrë, tru dhe trup”, shpjegon Dr. Naidoo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.