DY ARSYE PSE DUHET TË HANI AKULLORE GJATË DIMRIT!

Rrallëherë hasim dikë që nuk i pëlqen akullorja, megjithatë edhe adhuruesit më entuziastë të akullores besojnë në mitin se akullorja duhet të hahet vetëm në verë. Jesse Sugarman nga Universiteti Brown në Shtetet e Bashkuara mendon se këta njerëz po humbasin shumë.

– Unë besoj fort se dimri është një kohë e shkëlqyer për akullore, ndoshta koha më e mirë. “Ja pse,” tha Sugerman për University Spoon.

E vetmja gjë është se gjatë dimrit zakonisht akulloret shiten me çmime shumë më të ulëta dhe është e rëndësishme vetëm të kontrolloni fillimisht datën e skadencës. ndërsa janë dy arsye pse duhet të hani akullore gjatë dimrit:

  • Shijen mund ta shijoni më gjatë!

Për shkak se jashtë është ftohtë, akullorja nuk do të shkrihet shpejt dhe shijen do të mund ta shijoni më gjatë. Merrni gjithë këtë kohë dhe shijoni sepse bota është ngrirës i juaj.

  • Qetëson dhimbjen e fytit!

Ftohjet dhe dhimbjet e fytit janë pjesë e “magjisë” së dimrit, si patinazhi dhe skijimi”, thotë Jesse.

Ndërsa mund t’i përmbaheni pikave të kollës, a nuk do ta qetësoni fytin tuaj të papërpunuar me akullore të ftohtë dhe të butë? Edhe pse tingëllon e çuditshme, ushqimi i ftohtë si akullorja ndihmon në qetësimin e dhimbjes së fytit.

Megjithatë, theksohet se duhet t’u përmbaheni disa masave sepse sheqeri i tepërt mund të pengojë efektivitetin e sistemit imunitar, shkruan “pdxent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.