DY HERË MË SHUMË TË TESTUAR DHE RASTE POZITIVE ME KOVID 19 PAS FESTAVE

PAS FESTAVE DY HERË MË SHUMË TË TESTUAR DHE RASTE POZITIVE ME KOVID 19

Pas festave të fundivitit është dyfishuar numri i testimeve por edhe i rasteve pozitive me kovid 19, thonë mjekët. Megjithate mungon interesimi i qytetarëve për tu testuar me dozen e parë të vaksinës.

“Ditët e para pas festave kishte më shumë të interesuar për tu vaksinuar, mëpas kjo ndryshoi dhe njerëzit aktualisht më shumë janë të interesuar për PCR-teste”, thot Bore Radevski nga poliklinika Jane Sandanski.

Në këtë poliklinikë është ulur për 5% interesimi për tu vaksinuar. Varianti omicron përhapet shpejtë thon; mjekët, sipas të cilëve nga kontakti me të infektuarit, brenda tre deri në pesë ditë paraqiten simtomet e para.

“Te të vaksinuarit kjo zgjat më pak dhe pas shtatë ditësh zvogëlohet. Kryesisht të numri më i madh i njerëzve, infeksioni largohet pas ditës së dhjetë” thot Meri Kirijas nga Istituti i imunobiologjisë.

Shifrat e të infektuarve janë të frikshme, thonë mjekët sipas të cilëve shifrat e të infektuarve janë 5 deri në 6 herë më të larta se sa ato zyrtare./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.