JA DISA MËNYRA SE SI MUND TË BËNI DETOKSIFIKIMIN E ORGANIZMIT TUAJ!

JA DISA MËNYRA SE SI MUND TË BËNI DETOKSIFIKIMIN E ORGANIZMIT TUAJ!

Trupi ynë ka një sistem të integruar të detoksifikimit që punon gjatë gjithë kohës për të pastruar trupin nga toksinat, por ky sistem ndonjëherë mund të bllokohet për shkak të ekspozimit të vazhdueshëm ndaj ndotësve modern. Disa hapa, si ngrënia e frutave dhe perimeve, djersitja përmes ushtrimeve të rregullta dhe hidratimi i duhur janë vetëm zakonet që mund të praktikojmë çdo ditë. Përveç kësaj sjellim disa këshilla për detoksifikimin sa më efektiv të trupit që mund t’i aplikoni menjëherë.

  1. Reduktoni ekspozimin ndaj toksinave

Sipas ekspertëve, toksinat hyjnë në trup përmes ujit, ushqimit dhe ajrit. Prandaj është mirë të përfshini sa më shumë produkte organike në menynë tuaj, të përdorni filtra ajri dhe të përpiqeni të shmangni ambalazhimin plastik. Ju gjithashtu mund të zëvendësoni pastrues që përmbajnë kimikate me alternativa jo toksike.

  1. Siguroni funksionimin normal të sistemit ekskretues

Është e rëndësishme të mos neglizhoni shëndetin e organeve sekretuese apo organeve sekretuese si mëlçia, veshkat dhe lëkura. Për detoksifikimin e suksesshëm të një prej organeve më të rëndësishme, mëlçisë, është e nevojshme një dietë me vitamina dhe minerale të përshtatshme.

  1. Rritni hidratimin dhe merrni më shumë lëndë ushqyese

Ushqimi i duhur mund të çojë në shumë lëndë ushqyese që janë thelbësore për funksionimin e shëndetshëm të mëlçisë. Megjithatë, kjo mund të jetë një sfidë për njerëzit me status më të ulët socio-ekonomik, të cilët kanë më pak akses në fruta dhe perime të freskëta dhe priren të jetojnë në mjedise të ndotura.

  1. Jini aktiv

Ushtrimet e rregullta dhe marrja e antioksidantëve forcojnë sistemin mbrojtës të organizmit në luftën kundër rritjes së ndotësve të mjedisit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.