MENOPAUZA MUND TË SHKAKTOJË DEPRESION TE GRATË

MENOPAUZA MUND TË SHKAKTOJË DEPRESION TE GRATË

Një grua duhet të kujdeset për shëndetin e saj emocional para menopauzës pasi çdo ndryshim i madh i jetës gjatë kësaj periudhe mund të çojë në depresion.

Menopauza është koha që shënon fundin e ciklit tuaj menstrual dhe ndodh pasi nuk keni perioda për 12 muaj. Një kohë transformuese për gratë, zakonisht ndodh nga mesi i të 40-ave deri në fillim të 50-ave. Menopauza nuk është një kohë e lehtë për gratë dhe shpesh vjen me një sërë ndryshimesh hormonale.

Ndryshimet e mëdha në jetë mund të sjellin depresion, si p.sh. largimi i fëmijëve nga shtëpia, divorci, etj. rreth kohës së menopauzës.  Studimet kanë sugjeruar se një qëndrim negativ ndaj menopauzës ka më shumë gjasa të përkeqësojë simptomat. Prandaj, është e rëndësishme të ruani një qëndrim pozitiv ndaj jetës gjatë kësaj faze të jetës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.