LËKURA E THATË MUND TË ÇOJË NË INFLAMACION DHE AKTIVIZIM TË SËMUNDJEVE TË NDRYSHME

LËKURA E THATË MUND TË ÇOJË NË INFLAMACION DHE AKTIVIZIM TË SËMUNDJEVE TË NDRYSHME

Lënia e lëkurës të thatë dhe pa mbikëqyrje për një kohë të gjatë mund të përkeqësojë gjendjen dhe të shkaktojë skuqje dhe çarje. Sipas ekspertëve, lëkura e thatë mund të çojë edhe në inflamacion dhe aktivizim të sëmundjeve të ndryshme. Më poshtë ju sjellim pesë këshilla që do të ndihmonin të ruani shkëlqimin e lëkurës edhe në dimër.

Krem hidratues
Mënyra më konvencionale për të hequr qafe thatësinë është duke përdorur krem ​​hidratues pasi është gjithashtu i përshtatshëm dhe efektiv. Hidratuesi në një farë mënyre ringjall lëkurën dhe e mbron atë nga dëmtimet e mëtejshme të shkaktuara nga thatësia. Zgjedhja e hidratuesit të duhur është gjithashtu e rëndësishme dhe ndërsa hidratuesit me bazë kimike mund të kenë disa efekte anësore, hidratuesit natyralë si vaji i kokosit dhe lulediellit funksionojnë më së miri për lëkurën.

Koha e aplikimit të hidratuesit

Ekspertët sugjerojnë se koha e duhur për të hidratuar lëkurën është pas dushit pasi poret e lëkurës janë të hapura në atë kohë duke lejuar një ushqyerje më të mirë. Aplikimi i butë i një vaji ose locioni hidratues para gjumit do të sigurojë gjithashtu që të zgjoheni me lëkurë më të lëmuar në mëngjes.

Lagështues
Lëkura thahet pasi mjedisit i mungon edhe lagështia në dimër. Kështu, përdorimi i një lagështues të thjeshtë për dhomën ose mjedisin tuaj, që mund të plotësojë nivelet e lagështisë së lëkurës. Dikush mund të zgjedhë një lagështues të vogël i cili mund të mbahet në në një cep të dhomës tuaj, pasi ndihmon në ruajtjen e niveleve të duhura të lagështisë në ajër.

Dietat
Nuk mjafton vetëm të ushqesh lëkurën nga jashtë, duhet të konsumosh ushqimet e duhura për ta mbajtur lëkurën të ushqyer edhe nga brenda. Ushqimet që përmbajnë yndyrna të shëndetshme si arrat, frutat e thata dhe disa fara janë të pasura me lëndë ushqyese që ndihmojnë lëkurën të luftojë motin e ftohtë. Përveç kësaj, mund të shkoni edhe tek vezët dhe peshku, të cilët janë burime të mira të proteinave dhe yndyrave.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.