CILAT JANË PERIMET MË TË MIRA TË DIMRIT?

CILAT JANË PERIMET MË TË MIRA TË DIMRIT?

Cilat janë perimet më të mira të dimrit që ju ndihmojnë të ekuilibroni tensionin në mënyrë natyrale?

Karotat

Karotat janë të mbushura me kalium. Ky mineral ul tensionin në enët e gjakut dhe zbut ndikimin negative të sodiumit.

Karrëotat gjithashtu ulin rrezikun e aterosklerozës dhe ishemisë.

Panxhari

Vitaminat B ndihmojnë funksionin e nervave.

Përmbajtja e lartë e nitratit tek panxhari çliron oksid nitrik, një gaz që përmirëson qarkullimin e gjakut, i zgjeron enët e gjakut dhe ul tensionin.

Spinaqi

Kjo barishte është e pasur me kalium dhe luteinë.

Kjo e fundit parandalon trashjen e mureve të brendshme të enëve të gjakut dhe ul rrezikun e atakut në zemër.

Spinaqi është i pasur edhe me magnez dhe folat të cilat ndihmojnë në mbajtjen nën kontroll të tensionit të lartë të gjakut.

Rrepka

Rrepka është e pasur me kalium.

Ky mineral ndihmon në mbajtjen nën kontroll të tensionit të gjakut.

Rrepkën mund ta përdorni në sallata ose në supa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.