DARDHA FRUTË E SHIJSHME ME VETI SHËRUESE

DARDHA FRUTË E SHIJSHME ME VETI SHËRUESE

Dardha është një frutë që ofron shije shumë të ëmbël por ndihmon edhe në parandalimin e disa sëmundjeve.

Disa studime kanë evidentuar se:

1.Me lëngun e dardhës mund të qetësoni fytin e irrituar nga kolla.

2.Dardha njihet për efektet qetësuese kryesisht kundër djegieve të stomakut, gastriteve, kolitit apo kundër problemeve me zorrë të trashë.

3.Gjethet e dardhës përdoren kundër sëmundjeve të rrugëve urinare.

4.Cipa e dardhës bën mirë për pastrimin e veshkave, ndërsa lëngu që përftohet nga zierja e degëve të dardhës ndihmon në uljen e temperaturës.

5.Dardha përmban një sasi mjaft të pasur me vitamina A, C, K, B2, B3 dhe B6. Ka gjithashtu folate, bor dhe fruta lidhet me parandalimin e osteoporozës.

6.Dardha ul kolesterolin në gjak.

7.Dardha është shumë e pasur me fibra dhe e mbushur me veprimtari ushqimore antioksidantësh.

  1. Parandalon kancerin e mushkërive dhe stomakut.

9.Ndihmon në lehtësimin e dhembjeve të kyçeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.