FARA E KAJSISË ËSHTË NJË MBUROJË E SHKËLQYER NATYRALE PËR TRUPIN

FARA E KAJSISË ËSHTË NJË MBUROJË E SHKËLQYER NATYRALE PËR TRUPIN

Farat e kajsisë përmbajnë një vitaminë shumë të rëndësishme dhe për këtë arsye ato konsiderohen si një lëndë ushqyese shumë e rëndësishme.

Përmbajnë vitaminën B17 e cila është një përbërës natyral dhe pjesë e shumë ushqimeve. Ajo u gjet për herë të parë në 1830 në bajame të hidhura. Mund të gjendet në rrush pa fara, qershi, mollë, dardha, kumbulla, në pjeshkë, nektarinë dhe kajsi si dhe në shumë bimë të tjera në të cilat është e pranishme në sasi më të vogla, si elbi, meli, luleshtrydhet, fasulet e kuqe etj.

Por përqendrimi më i lartë i kësaj vitamine është në bërthamën e kajsisë.

Vitamina B17 mund të quhet një nga armët më të forta në luftën kundër sëmundjeve të rënda. Duke konsumuar ushqime të pasura me këtë vitaminë ne do të krijojmë një mburojë për trupin tonë që do të thotë shumë për të.

Ju mund ta merrni këtë vitaminë duke konsumuar ushqime të ndryshme, kështu që nëse hani një mollë me fara, do të merrni një dozë të mjaftueshme ditore.

Për sa i përket kajsisë, rekomandohet të hani aq fara të këtij fruti sa hani kajsi në ditë, që do të thotë 5-7, por kini parasysh që në raste ekstreme nuk duhet të kaloni 35 në ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.