ILAÇIN PËR THEMBRAT E ÇARA E KENI NË SHTËPI

ILAÇIN PËR THEMBRAT E ÇARA E KENI NË SHTËPI

Shumë vajza dhe gra nuk mbathin dot take të larta dhe bëjnë çmos vetëm për t’i fshehur thembrat e çara.

Thembrat e çara janë dukuri e shëmtuar dhe shkaktojnë dhimbje.

Për t’i shëruar ato është mund të përgadisni ilaçin në shtëpi.

LËNGU I LIMONIT

Vetitë e veta acetike ndihmojnë në heqjen e qelizave të vdekura të lëkurës, gjë që ju sjell një lëkurë më të butë dhe shëndetshme në vendin e thembrave të çara.

Prijeni limonin në dysh dhe fërkojeni zonën e infektuar. Bëjeni këtë për pesë minuta dhe pastaj pastrojeni me ujë.

MJALTI

Mjalti ka veti antibakteriale dhe është i përsosur për trajtimin e thembrave të çara the thara,

Një gotë me mjaltë e vendosni në një legen me ujë dhe e përzieni. Pastaj, i futni këmbët në ujë për 15 deri 20 minuta dhe i fërkoni këmbët me lehtësi.

BANANET

Bananet e pjekura janë ndër ilaçet më të mira shtëpiake për shërimin dhe trajtimin e thembrave të thara dhe çara.

Një banane të pjekur e copëtoni dhe e bëni në formë të pastës, pastë të cilën e vendosni në thembrat tuaja pasi t’i keni pastruar.

Pritni 10 deri 15 minuta dhe pastroni këmbët me ujë të nxehtë.

Megjithate për shqetësimet shëndetësore duhet ta konsultoheni mjekun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.