PESË USHQIMET QË DUHET TI PËRMBAJË MENYJA JUAJ DIMËRORE

PESË USHQIMET QË DUHET TI PËRMBAJË MENYJA JUAJ DIMËRORË

Gjatë sezonit të gripit rekomandohet që të shtohen ushqime që përmbajnë mjaftueshëm vitamina dhe minerale të ndryshme. Menyja juaj dimërore duhet të përmbajë:

SPINAQ

Një filxhan spinaq i gatuar do t’ju jap 377 për qind të nevojave tuaja ditore të vitaminave, 30 për qind të vitaminës C, 20 për qind të vitaminës E dhe 15 për qind të zinkut.

FARA LULEDIELLI

Vetëm tre lugë gjelle nga këto ushqime të shijshme ofrojnë 90 për qind të nevojës ditore për vitaminë E. Shtoni një lugë fara në kos ose sallatë për të rritur nivelin e vitaminave në trup dhe për të forcuar sistemin mbrojtës.

MISH QENGJI

Vetëm katër gram mish qengji do t’ju japë deri në 50 për qind të nevojave tuaja ditore për selen dhe 38 për qind të zinkut që ju nevojitet.

SPECA TË KUQ

Një filxhan piper i kuq i papërpunuar i copëtuar do t’ju sigurojë 291 për qind të nevojave tuaja ditore për vitaminë C, që është edhe më shumë se portokalli.

KËRPUDHA

Një pjesë e kërpudhave përmban më shumë se 50 për qind të dozës ditore të selenit, që ju nevojitet, dhe 15 për qind të zinkut. Mund t’i skuqni së bashku me lëng domate dhe t’i shërbeni me makarona./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.