MOS RRINI NË DEPRESION POR QESHNI PASI E QESHURA I BËN MIRË SHËNDETIT

MOS RRINI NË DEPRESION POR QESHNI PASI E QESHURA I BËN MIRË SHËNDETIT

E qeshura është një antidot i provuar ndaj stresit të jetës së përditshme. Duke reduktuar natyrshëm hormonet e stresit dhe duke rritur rrjedhjen e gjakut, e qeshura mbron trupin tuaj edhe nga problemet e zemrës.
Ju gjithashtu forconi sistemin tuaj imunitar, i cili zvogëlon shanset për infeksione dhe sëmundje, në mënyrë që të ruani vitalitetin tuaj.

Akti i thjeshtë i të qeshurit çliron endorfinë në tru, të cilat thjesht ju bëjnë të ndiheni mirë. Filloni të qeshni më shumë dhe do të kaloni mirë.

Forcon marrëdhëniet tuaja

Nëse jeni personi i mjerë dhe negativ në grup – sjellje që vjen nga stresi – askush nuk do të dëshirojë të takohet me ju pas një kohe. Në të kundërt, njerëzit e lumtur që rrezatojnë energji pozitive dhe tregojnë se po kalojnë mirë janë gjithmonë të kërkuar. Përfshini të qeshurën në jetën dhe sjelljen tuaj dhe do të përmirësoni lidhjet dhe cilësinë e të gjitha marrëdhënieve tuaja, profesionale dhe personale.

Ndryshon këndvështrimin tuaj

Të jesh në gjendje të qeshësh me pothuajse çdo gjë ndryshon plotësisht mënyrën se si mendon dhe si e trajton jetën. I shihni gjërat me një psikologji më të lehtë, gjë që ju bën të mos mbingarkoheni dhe të stresoheni me detyrimet që mund të keni. Gjithashtu do t’ju ndihmojë të ndaloni t’i merrni kaq seriozisht problemet tuaja të vogla. E qeshura zgjeron horizontet tuaja dhe zvogëlon pikëpamjet mendjengushtë që fokusohen në negativitet në vend të rezultateve pozitive. Kështu që ju duhet të relaksoheni. Një e qeshur e këndshme që do t’ju lëndojë barkun nga gëzimi, ju relakson menjëherë gjithë trupin dhe ju çliron nga stresi dhe tensioni i akumuluar.

E qeshura ju bën më tërheqës

Sipas sociologjisë, njerëzit që buzëqeshin ose qeshin shpesh janë më tërheqës se ata që duken të zemëruar ose të pakënaqur. Humori gjithashtu ka aftësinë të thyejë akullin dhe të lehtësojë një situatë të tensionuar ose të vështirë. Le të themi në një takim të parë, një shaka mund të bëjë një punë të shkëlqyer. Në përgjithësi jemi të tërhequr nga njerëzit që na frymëzojnë dhe na bëjnë të qeshim. Është kaq e thjeshtë!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.