PESHA IDEALE E GRAVE DHE VAJZAVE SIPAS GJATËSISË

PESHA IDEALE E GRAVE DHE VAJZAVE SIPAS GJATËSISË

Gratë dhe vajzat gjithmonë dëshirojnë të duken bukur prandaj dhe vazhdimisht me anë të dietave përpiqen të mbajnë vijën e trupit, për të shmangur shtimin në peshë. Me kalimin e kohës, ndërsa rritemi trupi vazhdon të plaket, megjithatë pas një moshe të caktuar gjatësia mbetet e njëjtë. Pesha e një qenieje njerëzore është si një parametër i trupit tonë që vazhdon të luhatet gjatë gjithë jetës.

Më poshtë ju sjellim listën e peshës ideale për gratë dhe vajzat duke u bazuar në gjatësinë e tyre:

  1. Nëse jeni e gjatë 1.50cm, pesha juaj ideale = 45.0 kg. Nëse jeni e gjatë 1.51cm, pesha juaj ideale = 45.9 kg. Nëse jeni e gjatë 1.52cm, pesha juaj ideale = 46.8 kg. Nëse jeni e gjatë 1.53cm, pesha juaj ideale = 47.7 kg. Nëse jeni e gjatë 1.54cm, pesha juaj ideale = 48.6 kg.

 

  1. Nëse jeni e gjatë 1.55cm, pesha juaj ideale = 49.5 kg. Nëse jeni e gjatë 1.56cm, pesha juaj ideale = 50.4 kg. Nëse jeni e gjatë 1.57cm, pesha juaj ideale = 51.3 kg. Nëse jeni e gjatë 1.58cm, pesha juaj ideale = 52.2 kg. Nëse jeni e gjatë 1.59 cm, pesha juaj ideale = 53.1 kg.

 

  1. Nëse jeni e gjatë 1.60cm, pesha juaj ideale = 54.0kg. Nëse jeni e gjatë 1.61cm, pesha juaj ideale = 54.9 kg. Nëse jeni e gjatë 1.62cm, pesha juaj ideale = 55.8 kg. Nëse jeni e gjatë 1.63cm, pesha juaj ideale = 56.7 kg. Nëse jeni e gjatë 1.64cm, pesha juaj ideale =57.6 kg.

 

  1. Nëse jeni e gjatë 1.65cm, pesha juaj ideale = 58.5 kg. Nëse jeni e gjatë 1.66cm, pesha juaj ideale = 59.4 Kg. Nëse jeni e gjatë 1.67cm, pesha juaj ideale = 60.3 kg. Nëse jeni e gjatë 1.68cm, pesha juaj ideale = 61.2 kg. Nëse jeni e gjatë 1.69cm, pesha juaj ideale = 62.1 kg.

 

  1. Nëse jeni e gjatë 1.70cm, pesha juaj ideale = 62.9 kg. Nëse jeni e gjate 1.71cm, pesha juaj ideale = 63.9 kg. Nëse jeni e gjatë 1.72cm, pesha juaj ideale = 64.8 kg. Nëse jeni e gjatë 1.73cm, pesha juaj ideale = 65.7 kg.

 

  1. Nëse jeni e gjatë 1.74cm, pesha juaj ideale = 66.6 kg. Nëse jeni e gjatë 1.75cm, pesha juaj ideale = 67.5 kg. Nëse jeni e gjatë 1.76cm, pesha juaj ideale = 68.4 kg. Nëse jeni e gjatë 1.77cm, pesha juaj ideale = 69.3 kg.

 

  1. Nëse jeni e gjatë 1.78cm, pesha juaj ideale = 70.2 kg. Nëse jeni e gjatë 1.79cm, pesha juaj ideale = 71.1 kg. Nëse jeni e gjatë 1.80cm, pesha juaj ideale = 71.9 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.