PSE DUART E GRAVE JANË MË TË FTOHTA SE TË BURRAVE?

PSE DUART E GRAVE JANË MË TË FTOHTA SE TË BURRAVE?

Me siguri keni vërejtur që gratë ankohen më shumë se kanë duart më të ftohta se burrat gjatë periudhës së dimrit.

Ekspertët janë interesuar a ekziston ndonjë shpjegim shkencor për këtë, andaj kanë bërë një hulumtim, qëllimi i të cilit ishte të konstatojë përse pjesëtareve të gjinisë së bukur u janë duart më të ftohta.

Shkaktari i kësaj dukurie qëndron në masën muskulore. Masa muskulore është ajo që i “ngroh” duart dhe i bën më të ngrohta, mirëpo meqenëse meshkujt kanë më shumë masë muskulore se femrat, atyre duart u janë më pak të ftohta.

Shkencëtarët e Kembrixhit kanë bërë një hulumtim duke kërkuar nga pjesëmarrësit në eksperiment që duart t’i mbajnë në ujë të akullt tre minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.