EKZISTON NJË LIDHJE MIDIS STRESIT DHE INFERTILITETIT

EKZISTON NJË LIDHJE MIDIS STRESIT DHE INFERTILITETIT

Të qenit shumë i stresuar për një kohë të gjatë mund ta bëjë më të vështirë ngjizjen e shtatzënisë, shkruan Baby Center.co.uk.

Në përgjithësi, ka kuptim të ndërmerrni hapa për të reduktuar stresin ndërsa jeni duke u përpjekur drejt shtatzënisë qoftë edhe vetëm për paqen tuaj mendore.

Stresi mund të ndikojë në pjesën e trurit tuaj (hipotalamusin) që rregullon hormonet, të cilat nga ana tjetër rregullojnë ciklin tuaj menstrual.

Nëse stresi dëmton trupin tuaj, atëherë mund të nënkuptojë se ovuloni më vonë se zakonisht, ose aspak (anovulimi i shkaktuar nga stresi).

Stresi mund të ndikojë në jetën tuaj të përditshme, si dhe në marrëdhëniet intime kështu që është një ide e mirë të gjeni mënyra për t’u ndjerë më mirë.

Nëse përpjekja për një fëmijë në vetvete po ju bën të stresuar, merrni parasysh të bëni një pushim për t’u rilidhur me partnerin tuaj.

Ushqimi i shëndetshëm, ushtrimet dhe joga ose meditimi mund të ndihmojnë në uljen e stresit.

Teknikat e meditimit mund t’ju ndihmojnë gjithashtu të menaxhoni çdo shqetësim dhe të përballeni me stresin e përpjekjes për të mbetur shtatzënë.

Mbyllni sytë dhe përqendrohuni në frymëmarrjen tuaj, dëgjoni tingujt rreth jush ose kushtojini vëmendje se si ndihet trupi juaj. Përpiquni të vini re se si mendimet tuaja vijnë dhe ikin dhe ktheni vëmendjen në rrethinën tuaj.

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.