KAFSHIMI I THONJËVE OSE LËKURËS RRETH THONJËVE ËSHTË JASHTËZAKONISHT E RREZIKSHME

KAFSHIMI I THONJËVE OSE LËKURËS RRETH THONJËVE ËSHTË JASHTËZAKONISHT E RREZIKSHME

Disa njerëz kanë një tip personaliteti në ankth dhe kafshojnë me nervozizëm lëkurën rreth thonjve ose pjesën e brendshme të gojës për t’u qetësuar.

Kafshimi dhe ngrënia e lëkurës është një gjendje e njohur si dermatofagjia dhe ka të bëjë me çrregullime të lidhura me stresin.

Pra, çfarë kuptimi ka të kafshosh pak lëkurën? Ndonjëherë ne të gjithë e gjejmë veten duke e bërë atë. Ndonjëherë, dermatofagjia bëhet më e avancuar dhe mund të shkaktojë dëmtim të lëkurës rreth thonjve.

Jo vetëm që është jashtëzakonisht i rrezikshëm konsumimi i mikrobeve rreth thonjve në baza ditore, por ka zhvilluar infeksione serioze brenda dhe jashtë thonjve nga shkatërrimi i indeve të lëkurës nga pickimi. Thonjtë janë të infektuar me mikrobe të pështymës, veçanërisht nëse i përtypni gjatë gjithë kohës. Edhe nëse dikush ndalon së përtypuri, lëkura mund të zbardhet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.