MBAJTJA E DUARVE GJATË NJË DEBATI E PARNERIN KA PËRFITIME QETËSUESE

MBAJTJA E DUARVE GJATË NJË DEBATI E PARNERIN KA PËRFITIME QETËSUESE

Për të siguruar një debat produktiv me partnerin tuaj, ka disa gjëra që duhet të keni parasysh, të tilla si mënyra se si i qaseni bisedës dhe sa mirë dëgjoni gjatë një debati. Por a keni dëgjuar se mbajtja e dorës së partnerit gjatë një debati mund të ketë shumë përfitime?

Nëse nuk jeni tip i ndjeshëm, prekja fizike nuk është padyshim gjuha juaj e dashurisë, megjithatë, studimet tregojnë se mbajtja e duarve gjatë një debati mund të ketë një efekt qetësues dhe pozitiv si gjatë dhe pas një debati.

Një studim i kryer nga Universiteti i Amsterdamit, i cili hetoi 100 çifte, zbuloi se mbajtja e duarve gjatë një debati çoi në një komunikim më të qetë dhe pasi mbaroi, të dyja palët përjetuan një pozitivitet të shtuar, raporton The List.

Sigurisht, nuk keni pse të ziheni me partnerin për t’u kapur për dore. Në fakt, duhet të mbani duart shpesh me të dashurin tuaj, sepse ka shumë përfitime. Kur njerëzit përjetojnë prekje, truri lëshon një hormon të quajtur oksitocinë.

Oksitocina lidhet me të gjitha ndjenjat e paqarta që trupi juaj mund të përjetojë kur është i dashuruar, si besimi, ngrohtësia dhe lumturia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.