SHEGA NDIKON KUNDËR PLAKJES

SHEGA NDIKON KUNDËR PLAKJES

Shega është një frutë me shije unike por  përmban një substancë që ndikon kundër plakjes. Kështu ka rezultuar një studimi që u publikua në revistën “Nature Metabolism”.

Studimi zviceran u krye nga Universiteti Politeknik i Lozanës ( École polytechnique fédérale de Lausanne) dhe tregon se si urolitina A, e pranishme te shega, ngadalëson plakjen e muskujve dhe humbjen e masës muskulore me kalimin e viteve.

Gjatë studimit për 28 ditë me radhë iu dhanë tre doza të ndryshme nga ky element, tre grupeve të ndryshme të moshuarve. Rezultoi se grupi që mori më shumë urolitinë A, shfaqi përqendrim muskulor më të mirë, në raport me grupet e tjera./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.