TË FLISH HERËT DHE ZGJIMI HERËT E BËJNË NJË NJERI TË SHËNDETSHËM

TË FLISH HERËT DHE ZGJIMI HERËT E BËN NJË NJERI TË SHËNDETSHËM

Nuk është sekret që të hash shëndetshëm dhe të lëvizësh më shumë është çelësi për humbje të suksesshme të peshës, por herët në gjum dhe zgjimi herët, e bën një njeri të shëndetshëm, të pasur dhe të mençur. Megjithëse gjumi i mjaftueshëm është thelbësor, shumë gjumë mund të jenë po aq i keq sa të rrini pa gjumë fare.

WebMD thotë se gjumi i tepruar është i lidhur me diabetin dhe sëmundjet e zemrës dhe ju penalizon në aktivitetet fizike. Kur nuk hani mëngjes: Të anashkaloni mëngjesin do të çrregullojë të gjithë metabolizmin tuaj. Ndërsa nëse hani kur zgjoheni do t’ju bëjë të keni më shumë energji dhe stabilizon nivelin e sheqerit në trupint uaj.

Kontrollimi i e-mailit sapo zgjoheni në mëngjes: Nëse gjëja e parë që bëni është të kontrolloni një pajisje elektronike porsa të hapni sytë, do të filloni gabim mëngjesin tuaj. Për më tepër, studimet kanë treguar një lidhje midis të paturit e shumë e-mail dhe niveleve të stresit, dhe kush dëshiron të fillojë mëngjesin me stress?

Karbohdratet e shëndetshme janë një pjesë e rëndësishme e çdo diete pasi trupi juaj i ruan ato për energji. Dhe të kesh disa karohidrate për mëngjes është një mënyrë e thjeshtë për të rritur energjinë e trupit. Por mos harroni se nëse e teproni me këto e gjitha do të kthehet në yndyrë të tepruar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.