10 SHENJA QË TREGOJNË SE JENI TIP I VEÇANTË SIPAS JUNG-UT!

 

Kjo buron nga dy filozofi të ndryshme. Njëra daton nga fillimi i shekullit të 20-të dhe është vepër e Carl Gustav Jung, babait të psikologjisë analitike. Teoria e tij e llojeve psikologjike është ndoshta shpikja më me ndikim në tipologjinë e personalitetit dhe është frymëzim për shumë teori të tjera, por përfaqësuesit e saj lënë gjurmë në botë.

Personalitetet e tilla kanë një ndjenjë të lindur idealizmi dhe morali por ndryshojnë nga llojet e tjera të personalitetit idealist në vendosmërinë e tyre. Këta janë njerëz që nuk kanë frikë të rrezikojnë dhe të dalin nga zona e rehatisë. Ata hedhin hapa të vërtetë në arritjen e qëllimeve të tyre, ata gjithmonë e dinë se çfarë duan dhe në një moment do ta arrijnë atë.

Nëse keni 4 ose më shumë nga cilësitë e mëposhtme ju jeni një diplomat – lloji më i rrallë dhe më autentik i personit:

  • Jeni të fokusuar në gjëra më të rëndësishme dhe nuk e humbni energjinë për çdo gjë të vogël. Ju e dini se si të rikuperoni nga humbja.

 

  • Jeni të gatshëm të punoni shumë për ëndrrat tuaj sepse e dini se nuk ka rrugë të shkurtra drejt suksesit. Ju nuk endeni pa qëllim.

 

  • Nëse diçka nuk ju duket mirë (dhe kur duket) e dëgjoni intuitën tuaj. Kjo është arsyeja pse shpesh shpërbleheni.

 

  • Ju nuk besoni se keni nevojë për një rreth të gjerë shoqëror për lumturinë tuaj. Jeni të lumtur me disa miq që janë pranë jush dhe ju vlerësojnë.

 

  • Keni empati që me të vërtetë e kuptonië dhimbjen e të tjerëve sepse i ndjeni emocionet e tyre. Një tjetër arsye pse preferoni të jeni vetëm ose në një rreth të ngushtë miqsh kur keni nevojë për pushime.

 

  • Ju keni zhvilluar ndjeshmëri, kuptoni se çfarë po ndodh në kokat e njerëzve të tjerë. Ju e dini se çfarë është të pretendosh apo të jesh i sinqertë.

 

  • Ju mund të imagjinoni një botë të ndryshme nga ajo reale. Ju mendoni jashtë kutisë dhe nuk keni frikë të ndiqni idetë tuaja.

 

  • Frymëzoni të tjerët dhe inkurajoni ata të zhvillohen.

 

  • Ju besoni në fuqinë e fjalës së shkruar. Mënyra më e lehtë për të shprehur emocionet tuaja është me fjalë të shkruara.

 

  • Në vend të panikut, gjeni një mënyrë efektive për të dalë nga dilema.

Njerëzit me këtë lloj personaliteti janë vërtet autentikë por kanë një shpirt të madh, ndjeshmëri dhe altruizëm të zhvilluar. E vetmja pengesë e tyre është se duke ndihmuar vazhdimisht të tjerët dinë të neglizhojnë veten dhe nevojat e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.