GABIMET E ZAKONSHME QË BËJMË GJATË LARJES SË RROBAVE. SHPESH ATO MBAJNË ERË. MËSONI PSE?

GABIMET E ZAKONSHME QË BËJMË GJATË LARJES SË RROBAVE. SHPESH ATO MBAJNË ERË. MËSONI PSE?

Ne mendojnë se larja e rrobave në lavatriçe është e thjeshtë dhe e lehtë por kjo nuk është e vërtetë. Ka një sërë gjërash që mund ta pengojnë realisht procesin e larjes së rrobave në vend që t’ju ndihmojnë ta bëni këtë punë siç duhet.

Një nga gjërat e zakonshme është që shpesh ju duket se sado që të vendosni zbutës, rrobat tuaja përsëri nuk kanë erë të mirë. Këto janë gabimet më të shpeshta:

Temperatura

Rrobat do të ruajnë formën dhe ngjyrën e tyre më gjatë dhe do të konsumohen më ngadalë nëse i lani në temperatura më të ulëta. Për më tepër, uji i ngrohtë ose i ftohtë mund të trajtojë papastërtitë po aq mirë sa të nxehtit nëse keni një detergjent të mirë. Vetëm sende të tilla si shtroja mund të lahen në 90°C për dezinfektim. Çdo gjë tjetër mund të lahet në temperatura më të ulëta.

Shumë detergjent ose zbutës pëlhure

Detergjenti i tepërt mund të bllokojë shpërndarësin e detergjentit dhe të shkaktojë aroma të pakëndshme dhe zbutësi i tepërt i rrobave e bën të vështirë larjen e rrobave. Lexoni me kujdes dozat e treguara në paketim dhe mos harroni të përdorni gotën matëse. Nëse rrobat tuaja janë shumë të ndotura, përdorni dy cikle.

Tharja jo e duhur ndikon në rrobat tuaja po aq keq sa edhe larja e pahijshme. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të shmangni këto gabime:

-Mos përdorni shumë tharëse automatike sepse i bën gjërat tuaja të konsumohen dhe të zbardhen më shpejt. Mos e përdorni në pëlhura delikate.

– Mos varni sende të thurura dhe të leshta pasi do të humbasin formën e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.