GRATË E BUKURA JANË TË DËMSHME PËR SHËNDETIN E MESHKUJVE-THOTË NJË STUDIM

GRATË E BUKURA JANË TË DËMSHME PËR SHËNDETIN E MESHKUJVE-THOTË NJË STUDIM

Nëse ndani pesë minuta me një femër që është shumë e bukur rriten nivelet e kortizolit (hormoni trupor i stresit), thotë një studimi nga Universiteti i Valencias.

Efektet negative janë edhe më të mëdha nëse meshkujt besojnë se femra pranë tyre është “jashtë ligës së tyre”. Kortizoli prodhohet nga trupi nën stresin fizik apo psikologjik dhe është i ndërlidhur me sëmundjet e zemrës. Por, duhet thënë se kortizoli mund të ketë efekte pozitive në doza të vogla, duke e përmirësuar mirëqenien. Sidoqoftë, nivelet e larta kronike të kortizolit mund ta keqësojnë gjendjen e sëmundjeve të ndryshme, si atyre të diabetit, hipertensionit, impotencës etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.