HEKURI I DJEGUR ËSHTË NJË PROBLEM I MADH, JA SI TA PASTRONI

HEKURI I NDOTUR OSE I DJEGUR ËSHTË NJË PROBLEM I MADH, JA SI TA PASTRONI

Hekuri i ndotur ose i djegur është një problem i madh, pavarësisht nëse e keni djegur atë në rroba ose janë grumbulluar depozita minerale. Nëse dëshironi ta pastroni sigurohuni që ta hiqni hekurin nga priza, më pas bëni një përzierje me përmasa të barabarta uthull dhe kripë, ngroheni mjaftueshëm derisa të tretet e gjithë kripa.

Mbushni ¾ e rezervuarit të hekurit me këtë lëng dhe tundeni butësisht për disa minuta. Më pas zbrazni rezervuarin e ujit.

Pas kësaj, mbushni rezervuarin disa herë dhe zbrazni atë për të shpëlarë plotësisht hekurin nga ky lëng pastrimi. Në këtë mënyrë ju do të hiqni ujin nga rezervuari dhe nga vrimat e avullit të hekurit. Është mirë që hekuri të pastrohet menjëherë pas përdorimit pra sa është ende i nxehtë.

Nëse përdorni objekte të mprehta për të pastruar hekurin tuaj, të tilla si një sfungjer teli ose një thikë, ka të ngjarë të dëmtoni përgjithmonë pllakën.

Hekurin mund ta pastroni lehtësisht me pastë dhëmbësh. Aplikojeni pastën në hekur dhe fërkojeni mirë. Pas kësaj, fshijeni me një leckë të lagur dhe më pas të thatë. Nëse është e nevojshme, përsërisni procedurën disa herë.

Kaloni një leckë të lagur ose letër alumini mbi hekurin ende të nxehtë. Hidhni disa pika vaj vegjetal në gazetë dhe hidhni hekurin mbi leckë.

Depozitat e materialeve sintetike janë të vështira për t’u hequr, kështu që duhet të jeni këmbëngulës. Në këtë rast, përdorni një pastë pastrimi të blerë në dyqan dhe përsëriteni disa herë. Në fund kaloni hekurin me sodë buke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.