INTIMITETI MES ÇIFTEVE REALIZOHET EDHE PA KONTAKTE FIZIKE-MËSONI MËNYRAT SE SI TË JENI TË LUMTUR

INTIMITETI MES ÇIFTEVE REALIZOHET EDHE PA KONTAKTE FIZIKE-MËSONI MËNYRAT SE SI TË JENI TË LUMTUR

Nëse kërkoni intimitet me partnerin, mësoni se intimiteti mund të marrë disa kahje dhe forma të caktuara dhe jo të gjitha janë seksuale. A e dini se ekzistojnë katër lloje të ndryshme të intimitetit? Ekzistojnë forma të intimitetit emocional, mendor, shpirtëror dhe fizik. Shumica prej nesh mendojnë vetëm për intimitetin fizik ose seksual pa e kuptuar se mund të shijoni edhe forma joseksuale të intimitetit me të dashurin tuaj.

Ekspertja e shëndetit mendor Dr Lalitaa, në postimin e saj të fundit në Instagram, zbulon forma të ndryshme joseksuale të intimitetit.

“Puno për të jesh e hapur dhe e pambrojtur. Inkurajoni ndarjen e thellë dhe gjeni kohë për të pa shpërqendrime. Në fund të fundit, forconi intimitetin në mënyra që ju bëjnë të rehatshëm dhe i sjellin kënaqësi njëri-tjetrit. Kënaquni me lidhjen tuaj dhe përfitoni sa më shumë nga dashuria,”-thotë ajo në postimin e saj.

Ja se si të krijoni intimitet në mënyra jo seksuale:

  1. Dashuri dhe admirim verbal

Gjithmonë përpiquni të lavdëroni partnerin tuaj dhe sigurohuni që ai të ndihet i admiruar dhe i vlerësuar. Do të përmirësojë marrëdhënien tuaj.

  1. Dhurata dhe gjeste të vogla

Mbushni gjithmonë të dashurit tuaj me dhurata dhe gjeste të vogla, qoftë në përvjetor, ditëlindje apo ndonjë rast të veçantë.

  1. Komplimente të sinqerta

Sigurohuni që ta lidhni komplimentin tuaj me diçka që e ndjeni vërtet. Jini autentik dhe specifik me komplimentet tuaja.

  1. Fjalë pohuese

Fjalët e pohimit janë vetëm fjalë dhe fraza pozitive që përdoren për të ngritur dikë. Pra, nëse i dashuri juaj ndihet i dobët, ofrojini mendime pohuese.

  1. Mbajtja e duarve

Mbajtja e duarve është një nga gjërat kryesore që mund të bëni nëse dëshironi të ndiheni intim me partnerin tuaj në një mënyrë jo seksuale.

  1. Të jesh bashkë ndërkohë që nuk thua asgjë

Ndonjëherë, nëse ju dhe partneri juaj jeni aq afër, po kaloni kohë me kohën pa e ndjerë nevojën për të thënë asgjë. Synoni për atë formë komunikimi.

  1. Ndarja e ëndrrave dhe qëllimeve

Me partnerin tuaj ndani ëndrrat dhe qëllimet tuaja ndërsa aspironi të ndërtoni jetën tuaj së bashku.

  1. Një përqafim i madh e i gjatë

Një përqafim është një formë thelbësore e prekjes fizike dhe mund të krijojë një ndjenjë intimiteti, sigurie, mbështetje emocionale, miqësi dhe dashuri.

  1. Flisni së bashku për një libër/podcast ose artikull

Shikoni shfaqje së bashku ose lexoni një libër së bashku për të shijuar kohën. Ju gjithmonë mund të diskutoni një podcast ose artikull për të pasur diçka interesante për të folur.

  1. Vendosni ritualet së bashku

Me partnerin tuaj, lini kohë mënjanë çdo javë për të krijuar aktivitetin tuaj të veçantë. Së fundi, mendoni thjesht dhe asgjë ekstravagante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.