KOT HARXHONI ENERGJI ELEKTRIKE PËR LARJEN E RROBAVE NË 60 GRADË

KOT HARXHONI ENERGJI ELEKTRIKE PËR LARJEN E RROBAVE NË 60 GRADË

Besohej se sa më i nxehtë të jetë uji aq më të pastra do të jenë rrobat. Por sipas analizave, larja e rrobave në 60 gradë celsius është krejtësisht e panevojshme. Ky është shpenzim i pakuptimtë i energjisë elektrike dhe kështu drejtpërdrejt dëmton ambientin.

Edhe njollat më të forta lahen pa problem në 40 gradë. Me rrobalarëse moderne dhe detergjente moderne, madje as mjetet për eliminimin e njollave nuk janë përherë të nevojshme mirëpo edhe ato na ndihmojnë. Pra temperatura më e lartë do të thotë më shumë shpenzim të energjisë elektrike dhe më shumë shpenzim parash.

Leave a Reply

Your email address will not be published.