DUHET TË GJENI NJË MËNYRË KOMUNIKIMI ME FOSHNJËN QË TI KUPTONI TË QARAT E SAJ

DUHET TË GJENI NJË MËNYRË KOMUNIKIMI ME FOSHNJËN QË TI KUPTONI TË QARAT E SAJ

Kur një foshnje qanë për orë të tëra duhet ta dërgoni në mjek. Ekspertët thonë se me kalimin e kohës një nënë duhet ta njeh të qarën e foshnjës së saj dhe të zhvillojë ndjenjë se çfarë është normale për të.

“Si rregull, çdo ulërimë me zë të lartë, pëshpëritje, rënkim, gulçim ose një tingull fishkëllimë rrahjeje janë të gjitha tregues se diçka nuk është në rregull. Kontrolloni temperaturën e foshnjës tuaj, mendoni nëse ai është ushqyer normalisht”, thonë mjekët.

Ka disa arsye pse një i porsalindur nuk duhet të lihet të qajë, raporton The Sun. Duhet të gjeni një mënyrë komunikimi me foshnjës në mënyrë që ajo të kuptojë se ju do të jeni pranë saj. Ushqyerja, ndërrimi i pelenave dhe mungesa e përqafimit janë ndër arsyet kryesore pse foshnjat mund të qajnë shumë. Mirëpo, shpesh të qarat e foshnjës mund të tregojnë diçka serioze si në rastin e dhimbjes së barkut. Një studim i ri ka zbuluar se e qara e foshnjës nuk arrin kulmin në moshën katër muajshe por është e qëndrueshme deri në gjashtë muaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.