“GRATË” DEKOROHEN ME ÇMIMIN AKTORJA MË E MIRË

Rikthimi i shfaqjes “Gratë” në regji të Qëndrim Rijanit, risjell edhe njëherë vëmendjen tek aktoret e shfaqjes, në festivalin ARTMANIA, Gjakovë. Ashtu sic ndajnë skenën së bashku, ndajnë edhe çmimin për AKTORJA MË E MIRË e shfaqjes, e cila pasqyron përditshmërinë e grave, problemet dhe sfidat, e nuk ndalen duke kërkuar lirinë dhe mirëqenien e tyre. Kasti I mrekullueshëm i “GRATË” , edhe njëherë dëshmon fuqinë e tyre në skenë, emocionin, dhe ndjenjën reale të asaj të cilën ato prezantojnë.

Teuta Ajdini Jegeni
Drita Kaba Karaga
Amernis Nokshiqi
Vjollca Bekteshi Hamiti
Aida Alidemi
Zarije Jonuzi Çeliku
Mirlinda Saiti
Aida Elezi

Shfaqja “GRATË” sjell në pah çështjet e barazisë gjinore, vetë vlerësimin e gruas, dhe fuqinë e saj. Nuk kishte si të ndodhte ndryshe, në një kohë kur këto janë problematikat aktuale dhe shumë prezente në jetën e gruas shqiptare. URIME për GRATË!

Leave a Reply

Your email address will not be published.