MËSONI SEKRETIN E THARJES SË RROBAVE GJATË DIMRIT

MËSONI SEKRETIN E THARJES SË RROBAVE GJATË DIMRIT

Tharjen e rrobave në ditët e ftohta dhe të lagështa, është me të vërtetë e vështirë dhe mund të zgjasin më shumë se dy ose tre ditë.

Nëse tharësja nuk është një zgjidhje e mundshme, mund të ndiqni 5 hapat e mëposhtëm për të parë një ndryshim spektakolar në kohën e tharjes së rrobave tuaja.

  1. Mos e “mbingarkoni” lavatriçen

Sigurohuni që në çdo larje të vendosni më pak rroba, pasi kur e mbushim në lavatriçe, grumbullohet ujë që është i vështirë për t’u thithur në procesin e tharjes.

  1. Shtroni rrobat menjëherë

Nëse e keni zakon të keq që t’i lini rrobat në lavatriçe ose në lavaman për orë të tëra, përpiquni ta shmangni atë që tani. Vendosini rrobat menjëherë në raftin e tharjes.

  1. Gjithmonë drejt te litari i rrobave

Asnjëherë mos i vendosni rrobat të palosura pasi kjo do të dyfishojë kohën e tharjes. Maja hekuri nga skajet dhe pantallonat nga këmbët dhe asnjëherë nga pika e rripit, pasi kjo kërkon më shumë kohë për t’u tharë.

  1. “Po” për dehumidifikuesin!

Nëse përhapeni në ambiente të mbyllura, një dehumidifikues është pikërisht ajo që ju nevojitet. Mbyllni derën e dhomës ku keni vendosur rrobat të thahen dhe në mëngjes… nuk do t’u besoni syve!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.