ÇDO GRUA DUHET T’I PËRDORË KËTO TRE PËRBËRËS PËR FYTYRË PERFEKTE

ÇDO GRUA DUHET T’I PËRDORË KËTO TRE PËRBËRËS PËR FYTYRË PERFEKTE

Është e vërtetë që çdo lëkurë ka nevojat e veta të veçanta, megjithatë ka disa përbërës që bëjnë mrekulli për të gjitha llojet e lëkurës, por në përqendrime të ndryshme. Është një tresh i madh që zgjidh të gjitha problemet e lëkurës, ai është serumi antioksidant, kremi me faktor mbrojtës nga dielli dhe retinoli në mbrëmje. Pra, çfarë ofrojnë vitamina C, retinoli dhe kremi kundër diellit?

Vitaminë C

Vitamina C është një nga antioksidantët më të fuqishëm, i cili mund të japë vërtet rezultate mbresëlënëse. Ka veprim anti-inflamator dhe është i nevojshëm për sintezën e kolagjenit. Në mëngjes rekomandohet përdorimi i një serumi me vitaminë C, sepse ky përbërës i vlefshëm do të përmirësojë mbrojtjen që ofron kremi kundër diellit. Disa formulime janë shumë të forta dhe mund të shkaktojnë irritim të lëkurës së ndjeshme. Ashtu si me të gjitha produktet e kujdesit, nëse vëreni ndonjë efekt anësor, ndaloni përdorimin e tyre.

SPF

Plakja mund të jetë me të vërtetë e dëmshme për pamjen e lëkurës tuaj dhe shëndetin tuaj të përgjithshëm. Për të shmangur hiperpigmentimin, linjat e holla, thatësinë dhe kancerin e lëkurës, aplikimi i kremrave kundër diellit me një faktor mbrojtës 50+ është me të vërtetë vendimtare. Është po aq e rëndësishme që kremi të riaplikohet gjatë gjithë ditës.

Retinol

Retinoli është bërë një nga përbërësit më të njohur për kujdesin e lëkurës në vitet e fundit. Është zgjedhja më ideale për përmirësimin e strukturës së ashpër të lëkurës, reduktimin e poreve të zmadhuara dhe të bllokuara, rrudhave dhe pamjes së shurdhër. Ashtu si vitamina C, retinoli mund të shkaktojë ndjeshmëri të lëkurës, prandaj rekomandohet përdorimi i produkteve me përmbajtje të ulët retinoli një herë në javë derisa lëkura të mësohet me përbërësin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.