USHQIMET E PASURA ME PROTEINA NDIHMOJNË NË TRETJEN E YNDYRËS DHE HUMBJE TË PESHËS

USHQIMET E PASURA ME PROTEINA NDIHMOJNË NË TRETJEN E YNDYRËS DHE HUMBJE TË PESHËS

Pothuajse të gjithë e dinë rëndësinë e proteinave. Ato janë blloqet ndërtuese të nevojshme për rritjen dhe rigjenerimin e të gjitha qelizave të gjalla. Më shumë se 50 për qind e çdo qelize përbëhet nga proteina që janë përgjegjëse për zhvillimin e muskujve, kockave dhe indeve. Ushqimet e pasura me proteina duhet të përfshihen në përditshmërinë tuaj për t’ju ngopur dhe për të humbur peshë.

Këto janë pesë ushqimet proteinike më të njohura.

Vezët

Vezët janë ndër ushqimet më të shëndetshme dhe më ushqyese në dispozicion. Ato janë një burim i shkëlqyer i vitaminave, mineraleve, yndyrave të shëndetshme, antioksidantëve që mbrojnë sytë dhe lëndëve ushqyese të nevojshme për funksionimin e trurit.

Arra dhe bishtajore

Nëse nuk hani mish dhe produkte qumështi që përmbajnë më shumë proteina nga të gjitha ushqimet, atëherë bishtajoret dhe arrat janë zgjidhja e duhur për ju.

 Gjoks pule

Gjoksi i pulës është një nga ushqimet më të njohura të pasura me proteina. Është gjithashtu shumë e lehtë për t’u përgatitur – mund t’i gatuani, piqni, ziejini ose skuqni.

Peshk blu

Peshqit yndyrorë si salmoni përmbajnë acide yndyrore omega-3 që kanë përfitime të mahnitshme shëndetësore dhe janë shumë ushqyese. Salmoni është një peshk i pasur me yndyrna të shëndetshme, që do të thotë se është plot me acide yndyrore të shëndetshme omega-3. Është gjithashtu një burim i shkëlqyer i proteinave, të cilat në kombinim me yndyrën shkaktojnë një ndjenjë më të madhe të ngopjes. Tuna, si të gjithë peshqit ka pak yndyrë dhe kalori por është një burim i pasur proteinash. Është gjithashtu një nga burimet më të mira të acideve yndyrore omega-3 që nxisin shëndetin e zemrës dhe trurit.

Djath i ri

Djathi i ri është i ulët në yndyrë dhe kalori, por është i lartë në proteina. Është i pasur me kalcium, fosfor, selen, vitaminë B12 dhe vitaminë B2 dhe lëndë të tjera ushqyese të ndryshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.