20 TË VDEKUR 1424 TË INFEKTUAR NË RMV

20 TË VDEKUR 1424 TË INFEKTUAR NË RMV

Gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 5.604 teste, prej të cilave 1.424 janë raste të reja me KOVID-19 bën të ditur Ministria e Shëndetësisë. Sipas qyteteve në Shkup janë regjistruar 790 raste, Manastir – 92, Kumanovë – 57, Kavadarci – 45, Strumicë  – 48, Shtip – 43, Prilep – 37, Ohër  –  36, Tetovë – 35 , Gjevgjel – 33, Gostivar – 31, Kërçovë  – 27, Veles  – 24, Negotinë – 18, Resnjë – 20, Kriva Palankë – 10, Koçani dhe Shën Nikollë nga 13, Struga – 8, Vinicë – 7, Radovish, Probishtip, Bogdancë dhe Makedonski Brod  – nga 5, Delçevë , Berovë dhe Demir Hisar – nga 3, Dibër ,Vallandovë, Krushevë dhe Dojran – nga 1, Makedonski Brod – 2. Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (1.424 ) janë regjistruar 214 persona të infektuar përsëri.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 15 të  vdekur: 6 persona nga Shkupi ( 69vjet, 72vjet, 77vjet, 82vjet , 89vjet dhe 90vjet ), 2 nga Velesi (43vjet dhe  69vjet ), 2 nga Strumica (65vjet dhe 66vjet) dhe 2 nga Prilepi (58 dhe 80) si dhe  nga 1 nga Struga (89vjet) , Kriva Pallanka (81) dhe Bodganci ( 75vjet).

Gjithashtu, sipas Regjistrit të Vdekjeve me Diagnozë KOVID-19 nga Termini Im, janë raportuar 5 persona që kanë ndërruar jetë. Viktimat janë nga Shkupi (1), Gostivari (1), Kumanova (1), Probishtipi (1) të moshës nga 67 vjeç – 88 vjeç.  Nga numri i përgjithshëm i të vdekurve, tre  persona kanë qenë plotësisht të vaksinuar. Poashtu janë regjistruar 1.083  pacientë të shëruar.

Deri më tani janë kryer gjithsej 1.746.689 teste të Covid-19 në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë, që nga fillimi i epidemisë, është 256.281, numri i personave të shëruar është 227.492 numri i të vdekurve është 8.218 dhe numri i rasteve aktive është 20.571.

Leave a Reply

Your email address will not be published.