81% E TË INFEKTUARVE DHE RRETH 8O% E TË VDEKURVE NË RMV PERSONA TË PA VAKSINUAR

81% E TË INFEKTUARVE DHE RRETH 8O% E TË VDEKURVE NË RMV PERSONA TË PA VAKSINUAR

81% e personave të shtrirë në spitale dhe rreth 80% e viktimave nga Kovid- 19 janë persona të pa vaksinuar, bën të ditur Ministria e Shëndetësisë më Maqedoninë e Veriut. Analizat e ministrisë tregojnë se gjatë periudhës Gusht 2021 -Janar 2022, 78% e viktimave kanë qenë të pa vaksinuar, ndërsa vetëm 22% prej tyre kanë qenë të imunizuar.

Sipas analizës, personat që kanë ndërruar jetë kanë pasur disa sëmundje kronike të kombinuara. Po ashtu nga Ministria  e Shëndetësisë potencojnë se gjatë javëve të kaluara, nuk ka pasur mbingarkim të Spitaleve por është rritur numri i kontrolleve në ambulanca të cilat kanë shkuar deri në 100 kontrolle brenda ditës./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.