9 MUAJ RRESHT TESTI I SHPEJTË REZULTON POZITIV, NDËRSA TESTI PCR NEGATIV

9 MUAJ RRESHT TESTI I SHPEJTË REZULTON POZITIV, NDËRSA TESTI PCR NEGATIV

15-vjeçares Eva Wallrabenstein, procedura e testimit I është kthyer në një odise. Sa herë që ajo bën test të shpejtë, ai është pozitiv – por të gjitha testet PCR janë negative. Një mjek nga Shkolla Mjekësore e Hanoverit (MHH) përpiqet të zgjidhë enigmën mjekësore .

Më 13 prill 2021, Eva bën testin e saj të parë të shpejtë në shkollë. Menjëherë pas kësaj, ajo telefonon nënën e saj: “Mami, testi i shpejtë është pozitiv, duhet të vish të më marrësh,” tha Eva në telefon, kujton Christina W. Dhe më pas fillon rrethi vicioz: Eva bën një test PCR dhe shkon. Rezultati në karantinë. Tre ditë më vonë, ajo mëson se nuk ka asnjë ngarkesë virale. Të nesërmen ajo kthehet në shkollë dhe bën një test të shpejtë në mëngjes. Rezultati pozitiv.

“Ishte jashtëzakonisht e bezdisshme për mua, stresuese. Nuk mund të bëja asgjë”, thotë nxënësja 15-vjeçare.

E njëjta gjë pa pushim për javë të tëra – familja madje provoi 30 teste të ndryshme të shpejta, por të gjitha dolën pozitive. As departamenti i shëndetësisë dhe as mjekët nuk e dinë se çfarë po ndodh. Askush nuk i beson adoleshentes:

“Më duhej të bëja disa teste me ta, sepse donin të shihnin nëse ishte kështu. Na mësuan se mund të kishte teste false pozitive, se mund ta bënim gabim, etj. Askush nuk na besoi në fillim” shton nëna e Evës.

Për nëntë muajt e fundit, nxënësja ka qenë vazhdimisht në karantinë, duke humbur shumë mësime në shkollë dhe duke mos qenë në gjendje të bënte asgjë me miqtë e saj. Sepse pjesëmarrja në jetën publike është e mundur vetëm me një test të shpejtë ose një vaksinim përforcues.

“Mendova se nuk do të përfundonte kurrë sepse askush nuk gjeti një përgjigje dhe nuk dija më çfarë të bëja vetë”.

Ndërkohë, të paktën shkolla e ka liruar Evën nga detyrimi për të bërë teste./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.