BE MIRATOI ILAÇIN ENHERTU TË ASTRAZENECA-S PËR TRAJTIMIN E KANCERIT TË GJIRIT

BE MIRATOI ILAÇIN ENHERTU TË ASTRAZENECA-S PËR TRAJTIMIN E KANCERIT TË GJIRIT

Ilaçi Enhertu i kompanisë farmaceutike britaniko-suedeze Astra Zeneca dhe kompanisë mjekësore japoneze Daiichi Sankyo është miratuar nga Bashkimin Evropian si monoterapi për trajtimin e pacientëve të rritur me kancer gjiri. Ilaçi është miratuar për të trajtuar pacientët me kancer të gjirit HER2-pozitiv të parezektueshëm ose metastatik, të cilët kanë marrë një ose më shumë regjime të mëparshme të bazuara në anti-HER2, shkruan faqen oficiale të Astra Zeneca.

Miratimi nga Komisioni Evropian (KE) pason opinionin pozitiv të Komitetit për Produkte Medicinale për Përdorim Njerëzor dhe bazohet në rezultatet nga prova e fazës III DESTINY-Breast03, të cilat u botuan në The New England Journal of Medicine.

“Ky miratim është një moment historik i rëndësishëm për pacientët dhe mjekët në Evropë, pasi pacientët e trajtuar më parë me kancer metastatik të gjirit HER2-pozitiv zakonisht përjetojnë përparimin e sëmundjes në më pak se një vit me histori standarde të trajtimit të kujdesit. Në provën DESTINY-Breast03, koha e përparimit u zgjat më shumë se një vit për pacientët që merrnin Enhertu”- tha Drejtori i Qendrës Ndërkombëtare të Kancerit të Gjirit (IBCC) në Barcelonë, ​​ Javier Cortés

“Me këtë miratim, pacientët në të gjithë Evropën me kancer metastatik të gjirit HER2 pozitiv do të kenë mundësinë të trajtohen me Enhertu edhe më herët në trajtimin e sëmundjes së tyre, duke përmirësuar mundësi për rezultate më të mira përtej asaj që ne mund t’u ofrojmë tashmë pacientëve të trajtuar në mjedise të mëvonshme. Lajmet e sotme janë një hap i mëtejshëm në arritjen e vizionit tonë për të sjellë vazhdimisht potencialin transformues të Enhertu tek pacientët sa më shpejt që të jetë e mundur në trajtimin e tyre për të përmirësuar rezultatet e kancerit ” -tha Dave Fredrickson- Zëvendës President Ekzekutiv në Njësinë e Onkologjisë, AstraZeneca

“Ne besojmë se ka një nevojë të konsiderueshme për të transformuar rezultatet për pacientët me kancer metastatik të gjirit HER2 pozitiv në Evropë. Në DESTINY-Breast03, trajtimi me Enhertu demonstroi mbijetesë superiore pa progresion dhe një dyfishim të shkallës së përgjigjes në krahasim me një tjetër ADC të drejtuar nga HER2. Me këtë miratim, ne tani jemi në gjendje t’u ofrojmë pacientëve me kancer metastatik të gjirit HER2-pozitiv një opsion tjetër më herët në trajtimin e tyre.”- tha Ken Keller, Shefi Global i Biznesit të Onkologjisë dhe Presidenti dhe CEO, Daiichi Sankyo, Inc.

Në Evropë, më shumë se 530,000 pacientë diagnostikohen me kancer të gjirit çdo vit.2 Përafërsisht një në pesë pacientë me kancer gjiri konsiderohen HER2-pozitiv.3 Sipas Astra Zeneca-s ,pavarësisht trajtimit fillestar me trastuzumab, pertuzumab dhe një taksan, pacientët me kancer metastatik të gjirit HER2-pozitiv shpesh do të përjetojnë progres të sëmundjes./Ajo.mk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.